Kijk eens om
je heen.

In 2016, vijftig jaar na het verschijnen van de eerste Alles wordt nieuw bundel in 1966, zijn 21 bekende teksten van Hanna Lam samengebracht in de speciale jubileumuitgave Kijk eens om je heen. Veel van de Bijbelverzen voor kinderen van Hanna Lam zijn klassiekers geworden, terwijl ze ook tegenwoordig nog aansprekend zijn van taal en inhoud.

In Kijk eens om je heen worden de bekende Bijbelteksten van Hanna Lam als voorlees-verzen gepresenteerd met mooie, eigentijdse tekeningen. Een prachtig prentenboek met illustraties van Remko van der Werf met veel bekend werk, zoals In het begin lag de aarde verloren, Noach, Jozef zoekt zijn grote broers, Simson, Laat de kind’ren tot Mij komen en Wil je wel geloven dat het groeien gaat.

Bijzonder is dat Hanna Lam ooit begon met het schrijven versjes over Bijbelverhalen om voor te lezen voor haar kinderen. Na 50 jaar worden haar liedjes nu als teksten zonder melodie gebundeld. Om voor te lezen aan kinderen. Ook het vaak voorgedragen vers De mensen van voorbij heeft een plaats in deze nieuwe bundel gekomen. Dit vers is afkomstig uit Hanna Lam’s bundel Met andere woorden die niet meer wordt aangeboden. Door dit vers in deze nieuwe uitgave op te nemen is het weer beschikbaar.

Samen spelen.

Kijk eens om je heen,
kijk eens je om heen,
geef elkaar een hand,
je bent niet alleen.
Want wij moeten samen delen,
samen zingen, samen spelen.
Ook al zijn wij nog maar klein:
Samen spelen is pas fijn!

tekst: Hanna Lam